Al het nieuws

Van onze redactie

Willemstad - Sleepbootdienstbedrijf KTK (Kompania di Tou Kòrsou) en zusterbedrijf KTB (Kompania di Tou Bonaire) hebben de openbare aanbesteding gewonnen om de BES-eilanden ondersteuning te bieden bij een eventueel maritiem incident oftewel onderdeel te vormen van de Responsdienst Maritieme Incidenten Caribisch Nederland ‘Kleine Spills’ BES-eilanden.

KTK2Het contract dat met Rijkswaterstaat (RWS) is getekend op 10 februari 2023, heeft een duur van 5 jaar. RWS heeft budget beschikbaar gesteld voor de operationele kosten van de boten die paraat moeten staan en om het personeel daarvan te trainen. Dit is een belangrijke stap voor KTK in de diversificatie en internationalisering van haar activiteiten.
KTB heeft met ondersteuning van KTK deelgenomen aan de aanbesteding. Als onderdeel van het aanbestedingsproces moest KTK aantonen over voldoende materieel en ervaring te beschikken om op zee ondersteuning te kunnen bieden en de strijd aan te kunnen gaan tegen olielekken of andere schadelijke producten die het milieu kunnen aantasten. Hiernaast moest KTK bewijzen dat hierbij rekening gehouden wordt met de huidige wet- en regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Dit alles past in het expertisegebied van KTK, dat als bedrijf gelieerd aan Curaçao Ports Authority (CPA), al enkele jaren internationaal gecertificeerd is door Lloyds wat betreft kwaliteitsbehoud ten behoeve van milieuvereisten.
KTB werd in 2018 opgericht door KTK met als doel maritieme diensten op Bonaire te verlenen. KTB tekende op 24 oktober 2022 een concessie met het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) om voor de duur van 5 jaar haar sleepbootdiensten te verlenen in Kralendijk.
Suldric Rojer, managing director van KTB en KTK zegt zich te verheugen op deze nieuwe samenwerking met de zustereilanden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.