Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in verband met de moord op Lisander Leonardo Ignacio, in januari. Verdachte B.D.W. (23 jaar) is zondag door de recherche aangehouden in zijn woning.
aanhoudingUit onderzoek blijkt dat de moord mogelijk te maken heeft met problemen tussen twee bendes. Op de dag dat de moord werd gepleegd, verklaarden getuigen dat ze schoten hadden gehoord en daarna hadden gezien dat drie of vier jonge mannen uit de tuin van het huis in Pos Chikito renden. Ze waren allemaal in het zwart gekleed. Het was voor de politie toen al duidelijk dat de moord door een groep was gepleegd.
Verdachte B.D.W. wordt door de politie tevens gezien als slachtoffer. Hij is enige tijd geleden beschoten en als gevolg daarvan invalide geraakt. W. kan niet meer lopen en zit nu in een rolstoel. Uit onderzoek van een tip kwam het vermoeden naar voren dat W. actief heeft deelgenomen aan het plannen en uitvoeren van de moord. De twee bendes zijn actief in de omgeving van Pos Chikito. Zodra de ene bende op een lid van de andere bende schiet, wordt de aanval beantwoord met een nieuwe schietpartij.
De 21-jarige Lisander Leonardo Ignacio werd op vrijdagavond 15 januari door onbekenden in zijn hoofd geschoten. Vroeg op de avond werd gemeld dat er schoten waren gelost in Pos Chikito. Ter plaatse werd een man aangetroffen die in een auto zat. Hij was door zijn hoofd geschoten. Er werd een ambulance opgeroepen, maar die vertrok later weer, zonder het slachtoffer. Om 22.25 verklaarde een arts dat Ignacio overleden was.
De autoriteiten zetten onmiddellijk een groot onderzoek op. Het slachtoffer bleek in zijn eigen auto te zijn doodgeschoten, terwijl de auto in de tuin van zijn huis geparkeerd stond.
De politie hield drie maanden na de schietpartij twee verdachten aan en later nog een derde. De teller van het aantal betrokkenen staat nu op vier.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.