Nieuws Curaçao

Actuele besmettingen op Curaçao, Aruba en Bonaire

Actuele besmettingen op Curaçao, Aruba en Bonaire

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal actieve besmettingen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe besmettingen per dag, de testratio en het aantal patiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Curaçao

Op Curaçao zijn gisteren 192 test uitgevoerd. Daarbij zijn drie nieuwe besmettingen geconstateerd.

Op dit moment liggen er nog twee patiënten in het ziekenhuis op Curaçao met Covid-19. Eén van hen ligt op de intensive care afdeling. Ook zijn er weer vijf personen hersteld van het virus.

Curaçao telt nu zestig actieve besmettingen.


Aruba

Op Aruba zijn gisteren 634 mensen getest, waarvan 248 ingezetenen van het eiland. Daarbij kwam 52 nieuwe besmettingen aan het licht. In zes gevallen ging het om toeristen.

Daarmee komt de lokale besmettingsgraad op Aruba op 18,5 procent.

Momenteel liggen er nog veertien patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis van Aruba. Vier van hen liggen op de intensive care. Ook zijn er weer 21 mensen hersteld van het virus.

Aruba heeft momenteel 292 actieve coronabesmettingen.


Bonaire

Gisteren zijn er op Bonaire 28 personen getest en bij zes was het resultaat positief. Bij drie van de positief geteste personen in de bron bekend.

Op Bonaire zijn geen ziekenhuisopnames meer door Covid-19. Ook zijn drie personen weer hersteld van het virus.

Bonaire heeft nu achttien actieve gevallen van Covid-19. Eén van deze besmette personen is een bezoeker van het eiland.

Deel dit artikel