Uitbetaling NOW voor mei vertraagd; aanvraag NOW voor juni vervroegd - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Economische Ontwikkeling
 

Uitbetaling NOW voor mei vertraagd; aanvraag NOW voor juni vervroegd

Geplaatst op 07 06 2020

WILLEMSTAD – Zoals veel werkgevers en werknemers helaas inmiddels hebben gemerkt, is de uitbetaling van de NOW-subsidie voor de maand mei vertraagd. Dit heeft deels te maken met de late opening van het portaal omdat de financiering vanuit Nederland nog niet was bevestigd; in mei ging het portaal 6 dagen later open dan in april. Maar daarnaast heeft het veel tijd gekost om de werknemersinformatie in het SVB-bestand te verwerken. Bij veel bedrijven was dat bestand niet up-to-date, en nu is er in één keer een formele mutatie doorgevoerd, waardoor de loonsubsidie nu over het ZV/OV-aangiftebedrag kan worden betaald en de werkgevers en SOAW kan zien voor welke werknemers er NOW is uitgekeerd.

De bedoeling is dat gedurende volgende week de eerste betalingen gedaan gaan worden door SVB voor mei. Daarnaast zullen, nog voor de maand april, de aanvullende betalingen voor de statutair directeuren worden gedaan en voor bedrijven wiens ZV/OV-aangifte hoger was dan hun loonsom op basis van de werknemersbestand van eind februari 2020.

In juni is de situatie anders, omdat de financiering van Nederland al zeker gesteld is. Het portaal voor de juni-aanvragen voor NOW zal al op 15 juni opengaan. Meer informatie omtrent de condities die voor de maand juni zullen gelden, wordt volgende week gecommuniceerd.