Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Gevaccineerde Bonairianen kunnen vanaf vandaag een vaccinatiebewijs aanvragen voor hun reis binnen Europa.

bonvaxDit vaccinatiebewijs hebben ze nodig om zonder coronatesten naar landen binnen Europa te reizen. Het vaccinatiebewijs is een papieren QR-code. Bewoners die de papieren QR-code aanvragen, krijgen een afspraak om het op te halen.
Op Bonaire hebben gevaccineerde burgers een vaccinatiekaart gekregen. Bij het aanvragen en ophalen van de QR-code moeten burgers de vaccinatiekaart en hun paspoort bij de hand hebben. Er komt ook nog een oplossing voor personen die de code niet kunnen ophalen omdat ze niet (meer) op Bonaire zijn.
In Nederland kunnen burgers zelf het vaccinatiebewijs via een app uploaden. Bonairiaanse burgers kunnen dit nog niet omdat Bonaire nog niet op dit systeem is aangesloten, ‘maar hier wordt hard aan gewerkt’, zo meldt het openbaar lichaam Bonaire.
Het aanvragen van het vaccinatiebewijs kan via het telefoonnummer 0800-0900. De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers op om in deze fase alleen het vaccinatiebewijs aan te vragen als ze binnenkort op reis gaan. Dit om te voorkomen dat de lijnen overbezet raken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.