Nieuws Curaçao

Aandacht Curaçaose overheid voor benadeelde online gokkers

WILLEMSTAD – Minister van Financiën Javier Silvania heeft onlangs met Stichting Belangenbehartiging Gedupeerden Online-kansspelen, SBGOK om tafel gezeten om de problematiek van niet betalende goksites op Curaçao aan te pakken. 

De stichting komt op voor gamers en gokkers die op de een of andere manier benadeeld zijn door de op Curaçao vergunde online casino’s. 

bol

De gesprekken die het ministerie voert, worden gedaan in het kader van de modernisering van de Landsverordening op de Kansspelen (LOK). Tijdens dit traject werkt het ministerie van Financiën nauw samen met de verschillende stakeholders in de sector. 

Eerder beloofde de minister dat de invoering van de LOK, in december van dit jaar, is voorzien om de oude wetgeving uit 1993 vervangen.

Nieuwe wetgeving zal naar verwachting de drempel voor toetreding tot de goksector verhogen, waardoor sommige gokoperators mogelijk uit de markt worden gedwongen, maar minister van Financiën Javier Silvania zegt dat de operators die niet aan de nieuwe normen kunnen voldoen, geen groot verlies zouden zijn.

Sublicenties

bol

Internationaal is er veel kritiek op de Curaçaose goksector, die door een aantal masterlicentiehouders wordt gedomineerd en die in een ondoorzichtig systeem van zelf uitgegeven sublicenties onvoldoende waarborgen voor consumentenbescherming bieden.

Diverse rechtszaken dit jaar alleen al tonen aan dat het probleem groter is dan vermoed. Masterlicentiehouders worden telkens door de rechter terechtgewezen, dat zij verantwoordelijk zijn om de consument te beschermen.

Deel dit artikel