Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In opdracht van Directie Sanctietoepassing en Jeugd zijn de Dienst Justitiële Inrichtingen, Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) en het Maatschap Antillen op 1 februari een tweejarig project aangegaan om forensische zorgplaatsen te realiseren in de JICN.
forensischDe behoefte aan een goede forensische afdeling binnen de JICN is groot. Het bieden van gespecialiseerde zorg voor gedetineerden met een gedragsstoornis of een verslaving was nog niet beschikbaar in Caribisch Nederland (CN). Door de krachten te bundelen voorziet dit projectplan in de behandeling van gedetineerden die al binnen de JICN zijn gehuisvest. Binnen een speciaal ingerichte afdeling worden JICN-medewerkers opgeleid tot zorg- en behandelinrichtingswerkers. Zij krijgen ondersteuning van twee psychologen die verantwoordelijk zijn voor de behandeling van de gedetineerden. Samen met twee activiteitenbegeleiders gaan zij de forensische afdeling vormgeven. Gedetineerden voor deze afdeling worden geselecteerd door gedragsdeskundigen van Detentie en Re-integratie.
Met de start van dit projectplan kan de hulp geboden worden die nodig is voor de gedetineerden. Het voorziet in de behoefte die sterk leeft binnen de JICN, de juiste zorg voor iedere gedetineerde. Ook voor de mobiliteit binnen de JICN is dit een stap vooruit. JICN-medewerkers krijgen een extra mogelijkheid om zich te ontwikkelen in hun carrière.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.