Nieuws Curaçao

24 boxfit instructeurs erbij op Curaçao

Curaçao is 24 boksfit instructeurs rijker. zij ontvingen op marinebasis Suffisant hun certificaat. Deelnemers waren afkomstig van meer dan tien verschillende Curaçaose gyms.

De 2-daagse cursus tot Boxfit instructeur werd gegeven door Rene Braad, internationaal gecertificeerd bokstrainer en directeur van de Nederlandse Boksbond, NBB.

Vaardigheden

Zonder schroom pakten enkele deelnemers hun kans om hun van te voren voorbereide les aan de anderen voor te schotelen, telkens met een intervisie moment met ‘tops en tips’. 

Zo werd er aandacht besteed aan eigen vaardigheden, bokstechnieken, bokszaktraining en padstraining. Maar ook didactische vaardigheden kwamen aan bod en observatietechnieken gecombineerd met materiaalkennis.

Boxing Association

De Curaçao Boxing Association houdt zich niet alleen bezig met het houden van wedstrijden maar ook met (bij)scholing van trainers. coaches, scheidsrechters en juryleden.

De opbrengst van het deelnamegeld is bestemd voor deelname van Curaçaose boksers aan de Nederlands Kampioenschappen eind juni dit jaar in Rotterdam.

Deelnemers

Rene Braad reikte de certificaten en de instructeurs badges uit aan; Coregelino Djaoen, Theo Voigt, Marcelo Zimmerman, Edmond Lodowica, Edwin Baas, Willem Falter, Redferne Regales, Dylano Streedel, Jaydon Dania, Runèll Constancia, Eshley Meyer, Jerry Alberto, Willem-Jan Paardekooper, Andy Frans, Alexandra Severing, Karin Hoogendoorn, Signalda Olario, Richenel Zimmerman, Hugo Pengel, Huibertico Balentien, Ray Maharaj, Sandy Louisa, Nadir Daniel en Jhermiro Daniel.


Deel dit artikel