Al het nieuws

Intensievere samenwerking voor economische groei

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruisandro Cijntje (PNP) en zijn Arubaanse evenknie Geoffrey Wever hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om meer samen te werken - zij noemen het ‘team up’ - voor een sterkere economie in beide landen.

Team up Aruba newEr wordt nader onderzocht hoe beide markten beter kunnen integreren en er zal een roadmap ontwikkeld worden om de samenwerking te realiseren met concrete stappen en termijnen om doelen te bereiken.
,,In deze samenwerking noemt de MoU bijvoorbeeld de formalisering van de Onderlinge Regeling (OR) waarin staat dat de handel tussen de twee landen vereenvoudigd moet worden. Er zal ook nadruk worden gelegd op het stimuleren en faciliteren van meer investeringen van ondernemers uit Aruba op Curaçao en vice versa. Daar blijkt concreet interesse in te zijn. Een ander gebied dat ook terugkomt in deze MoU is de samenwerking op het gebied van eerlijke concurrentie tussen bedrijven (Fair Trade Authority). De mededingingsautoriteiten van zowel Aruba als Curaçao kunnen elkaar beter van dienst zijn door kennis en expertise uit beide landen te bundelen. Met de ondertekening kunnen ondernemers van beide landen vrij toegang hebben tot elkaars markten en zo ook de positie als kleine landen op de internationale markt versterken”, zo wordt nader op de overeenkomst ingegaan.
Cijntje: ,,Ik zie veel mogelijkheden om dingen samen te doen en daarvan te profiteren. Bijvoorbeeld samen fruit en groenten inkopen, onze eigen voedselproductie opzetten en elkaar voorzien en aanvullen. Op verschillende terreinen kunnen we samenwerken en de regio en wereld veroveren.”
En verder voert hij aan: ,,Om een duurzame economische groei te realiseren en een economisch veerkrachtig eiland en land te zijn, moeten we onze economie diversifiëren en meer markten creëren waar onze bedrijven zaken kunnen doen. Onze exportstrategie die we implementeren, helpt zeker om onze bedrijven te versterken zodat ze kunnen concurreren. We zien een groot potentieel in onze regio en daarbuiten. Net zoals we overeenkomsten sluiten met Colombia, de Dominicaanse Republiek, Trinidad & Tobago en Suriname.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.