Nieuws Curaçao

Humus en chocolade uit de schappen in Curaçao

Er zit salmonella in verschillende producten van Kinder en Maza. Althans, de verdenking daarvan is zo groot dat de producenten in Europa aan winkeliers heeft gevraagd producten uit de schappen te halen.

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur op Curaçao neemt dat initiatief nu over en is een terugroepactie gestart voor chocolade van het merk Kinder en hummus van het merk Maza. 

Van de salmonellabacterie kun je goed ziek worden, niet zelden krijgen mensen diarree en koorts. Volgens het ministerie gaat het om chocolade met de houdbaarheidsdata van: 15, 22 en 29 april, 21 augustus en 13 september 2022.

Humus

In de hummus van Maza is in Nederland ook een bacterie gevonden, deze kan een voedselinfectie veroorzaken. In de meeste gevallen is de houdbaarheidsdatum van de hummus al twee maanden verlopen.

Het gaat om Maza Esenfaj 200 gram met houdbaarheidsdatum 19 maart en Maza Hoemoes less salt 200 gram met houdbaarheidsdatum 28 maart 2022. 

Het ministerie vraagt deze producten niet te kopen en als gekocht, deze terug te brengen en niet te eten. Inspecteurs zullen de schappen van winkels controleren.

Deel dit artikel