Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na een nieuwe meting van de erfpachtgrond van het Marriott Hotel op Piscadera Bay, is gebleken dat een deel van het openbare publiekstrand dat bekend staat als het Sonesta-strand, ook deel uitmaakt van het Marriott.

mariott Dat houdt in dat een deel van het Sonesta-strand bij het hotel getrokken gaat worden. Dit wordt bevestigd door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR). Zij verzekert echter dat er genoeg openbaar gratis strand overblijft voor het algemene publiek. Wel zullen de palapa’s verschoven moeten worden. Op dit moment is het Curaçao Marriott Beach Resort gesloten vanwege een grondige verbouwing.
Vorig jaar juni berichtte deze krant dat Marriott mikt op heropening in april van dit jaar. De nieuwe eigenaar Bastiaan Guis, van Piscamar Beach Resort bv, gokte eerst op eind 2018, maar de verbouwings- en uitbreidingswerkzaamheden waren complexer dan gedacht.
De investering behelst een bedrag van 21,5 miljoen dollar eigen inbreng en 34,5 miljoen dollar aan externe financiering door een syndicaat van banken onder aanvoering van Maduro & Curiel’s Bank. Bij elkaar dus ruim 100 miljoen gulden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.