MFK-partijleider Pik Pisas op de dag van de parlementsverkiezingen op Curaçao.
Volledig scherm
MFK-partijleider Pik Pisas op de dag van de parlementsverkiezingen op Curaçao. © ANP

Oppositiepartij MFK met negen zetels grote winnaar van verkiezingen op Curaçao

Oppositiepartij MFK heeft op Curaçao negen zetels behaald bij de parlementsverkiezingen die vrijdag werden gehouden. Regeringspartijen PAR en MAN zijn flink afgestraft door de kiezer en houden gezamenlijk maar zes zetels over van de elf die ze nu samen hebben. Het is meer dan dertig jaar geleden dat een partij op het eiland zoveel zetels behaalde. MFK gaat van vijf naar negen zetels.

  1. Tijdens de livestream van marteling Nederlander klinkt gejuich en gelach: ‘Steel van mij en zie wat er gebeurt’
    PREMIUM

    Tijdens de livestream van marteling Nederlan­der klinkt gejuich en gelach: ‘Steel van mij en zie wat er gebeurt’

    Het woord ‘dief’ in het voorhoofd gekerfd, enkele vingers geamputeerd. Via een videoverbinding op Facetime wordt de marteling van Nederlander Henri W. (37) in een loods in Antwerpen aangemoedigd. De dertien minuten durende horrorvideo die daarvan werd gemaakt, schokt woensdag alle aanwezigen in de Belgische rechtszaal. Vooral het gelach en gejuich van de opdrachtgevers-op-afstand.
  2. Vriendje (16) brengt meisje (16) naar bos in België, waar ze door groep minderjarigen wordt verkracht

    Vriendje (16) brengt meisje (16) naar bos in België, waar ze door groep minderjari­gen wordt verkracht

    In het Belgische Kortrijk, vlakbij de grens met Frankrijk, is een meisje van 14 jaar verschillende keren verkracht door een groep jongens, bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie. Het slachtoffer zou door haar eigen vriendje van 16 naar een bos zijn gelokt waar andere jongens haar stonden op te wachten. De advocaat van de 16-jarige jongen stelt dat haar cliënt ‘niet het profiel van een verkrachter heeft’. ,,Hij wil dat de waarheid aan het licht komt”, zegt raadsvrouw Nur Demirtas tegen deze site.
    Kortrijk