RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Nederlandse toerist al dagen vermist op Curaçao, politie deelt foto's 

De 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden Beeld © Politie Curaçao

Op Curaçao wordt sinds woensdag naar een Nederlandse toerist gezocht die een dag eerder niet is teruggekeerd na een wandeling. Het gaat om de 45-jarige Daniel Dresden uit Leiden. De politie deelde vandaag foto's van de man.

De man keerde dinsdag na een wandeling in de omgeving van Playa Jeremi en de Christoffelberg niet meer terug naar zijn gezin. 

Liter water bij zich

Tot dinsdag ging Daniël elke ochtend wandelen met één van zijn kinderen, dinsdag ging hij alleen op pad. Toen hij niet terugkwam, werd de politie gewaarschuwd. De politie maakt zich zorgen om de toerist, omdat hij maar een liter water bij zich had.

Emoties,
Lees ook:
Emoties, stress en haast, maar zoektocht vermisten 'móét met structuur verlopen'

Vandaag maakte de Curaçaose politie het signalement bekend van de Nederlandse toerist. Er zijn twee foto’s vrijgegeven van de man. Iedereen op het eiland met relevante informatie over de vermissing wordt verzocht dit te melden bij de politie.

Uitgebreide zoektocht

Sinds woensdag wordt er uitgebreid gezocht naar de man door politie, vrijwilligers, militairen en parkwachters. Daarbij wordt gebruik gemaakt van onder meer de helikopter van de Kustwacht en drones met warmtebeeldcamera’s van een lokale natuurorganisatie. De politie meldt dat er geen telefoonsignaal van de man is gevonden.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update