Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Amerikaanse raffinaderij Citgo Petroleum Corp breekt formeel de banden met zijn moederbedrijf Petroleros de Venezuela (PdVSA) om te voldoen aan Amerikaanse sancties tegen Venezuela. Dat schrijft persbureau Reuters.

citgo 2Leidinggevenden bij het in Houston gevestigde kantoor zetten 26 februari als deadline om een einde te maken aan de relaties met PdVSA na de sancties die zijn ingesteld om de olie-inkomsten uit handen te houden van de socialistische president Nicolas Maduro. De Verenigde Staten, Canada en tientallen andere landen hebben Juan Guaidó erkend als de legitieme president van Venezuela, maar Maduro controleert nog steeds de militaire, openbare instellingen en PdVSA, die negentig procent van de exportopbrengsten van het land vertegenwoordigen
Uitgezonden Venezolaanse werknemers keerden terug naar Venezuela en een inkoopdochter die opereerde vanuit Citgo's hoofdkantoor, PdVSA Services, werd gesloten. Een woordvoerster van Citgo reageerde niet op verzoeken om commentaar. Het bedrijf probeert zichzelf te bevrijden van sancties die de toegang tot financiering hebben belemmerd. Als dit lukt, is dat ook voor Aruba goed nieuws. Citgo kan dan weer verder met het verbouwen van de raffinaderij in San Nicolas, zoals het contractueel verplicht is. Niet duidelijk is volgens Reuters wat de legitimiteit van de stap is, en hoe het Venezolaanse regime op de drastische ingreep zal reageren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.