Nieuws Curaçao

Shete Boka National Park uitgeroepen tot beste attractie in de Caribbean

WILLEMSTAD – Het Shete Boka National Park is uitgeroepen tot de beste attractie in de Caribbean. Het Nationale Park maakt deel uit van de jaarlijkse 10Best Readers’Choice Awards van USA Today.

Elk jaar houdt USA Today een wedstrijd waarbij in de categorie beste attractie door een panel van experts twintig attracties worden geselecteerd. Door middel van online stemmen kon de afgelopen maand gestemd worden op de beste attractie. Het Shete Boka National Park was net als voorgaande jaren in de race.

bol

Het Shete Boka National Park is een van de bekendste toeristische attracties van Curaçao en gesitueerd aan de ruige noordkust van het eiland. Het gebied is in 1944 een beschermd gebied geworden om de broedplaats van drie verschillende soorten zeeschildpadden te beschermen.

Schildpadden staan erom bekend om terug te komen naar hun geboorteplaats om daar hun eieren te leggen. Het gebied wordt tijdens het nestseizoen vanaf ongeveer mei tot december gemonitord door onderzoekers van Carmabi, dat het nationale park beheert. 

Bij het grote publiek is Shete Boka meer bekend om de spectaculaire natuur. Bij Boka Pistol beuken de golven tegen het koraalgesteente en spat het zilte water door een gat metershoog de lucht in. Er zijn wandelroutes naar de klifachtige inhammen van de zee en naar het beroemde Boka Tabla waar de golven in de ondergrondse grot dreunen.

De natuurlijke brug bij Boka Wandomi is een fotogenieke locatie en verschijnt net als Boka Pistol veel op de socials. Het Shete Boka National Park wordt jaarlijks door ruim 90.000 bezoekers bezocht en is heel populair onder cruisetoeristen. 

bol

Deel dit artikel