Nieuws Curaçao

Benzineproductie Venezolaanse schiereiland Paraguana weer hervat

CARACAS – Het Venezolaanse staatsolie- en gasbedrijf PdVSA heeft de benzineproductie in de op een na grootste raffinaderij van het land hervat na het repareren van een storing. Dat meld persbureau Reuters.

De nafta-reformer van de Cardon-raffinaderij, met een capaciteit van 45.000 vaten olie per dag, produceert componenten met een hoog octaangehalte voor benzine en is essentieel voor de benzinevoorziening van het land.

bol

De hervormer stopte de productie eind juni om onderhoud te ondergaan dat langer duurde dan de oorspronkelijk geplande 21 dagen. 

De Amuay-raffinaderij en Cardon vormen samen het Paraguana-raffinagecentrum in de westelijke staat Falcon, met een gecombineerde productiecapaciteit van 955.000 vaten per dag. De laatste jaren heeft het complex echter meerdere keren te maken gehad met uitval van de productie. Volgens de oppositie in Venezuela is dat het gevolg van mismanagement en een gebrek aan onderhoud.

De El Palito-raffinaderij aan de centrale kust van het land, de kleinste in het Venezolaanse raffinagecircuit, stopte eind 2021 de benzineproductie.

In mei werd een overeenkomst aangekondigd tussen het Iraanse staatsbedrijf National Iranian Oil Engineering and Construction Company en Venezuela om de raffinaderij te repareren.

bol

Deel dit artikel