Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Petitie van ondernemers

door Op 10-11-2020

Meer dan honderd ondernemers uit Punda en Otrobanda hebben hun handtekening onder een petitie gezet die is bestemd voor minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito. Ze vragen haar aandacht rond het parkeerbeleid in de stad. Ze willen dat er alleen nog maar geld hoeft te worden betaald voor parkeren tussen 7 uur ’s ochtends en 12 uur ’s middag. De rest van de dag zou er gratis geparkeerd mogen worden. Ook op zaterdag moet het parkeren gratis zijn, zo stellen ze. Dat is volgens hen de enige manier om meer klanten in het centrum terug te krijgen.

 

Ze stellen in de petitie dat ze beseffen dat de overheid daarmee veel geld misloopt, maar als de overheid de ondernemers niet tegemoet komt, kan dat tot ontslagen leiden. De vereniging van winkeliers in Otrobanda, SKO, heeft gisteren ook gezegd dat de overheid niet verder moet gaan met de Parking Authority Curaçao, omdat het bedrijf al tien jaar lang geen geld beschikbaar stelt voor de ontwikkeling van de stad. Terwijl ze daar wel contractueel toe verplicht zijn, zo stelt SKO.

 

Eerder deze maand maakte overheid bekend dat PAC stopt met het innen van parkeergeld. Kort daarop werd duidelijk dat ze toch verder gaan. De vereniging van ondernemers van Otrobanda en Punda eisen meer transparantie in het hele proces.


Meningen van de lezer
  1. Hans de Jong   Op   10-11-2020 om 10:45

    Maakt geen enkel verschil. De bedragen zijn redelijk en je bevordert doorstroming anders louter lang parkeerders van hen die in de binnenstad werken.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *