Nieuws Curaçao

Eerste ontsnapte TBS’er aangehouden, Curaçaose man nog voortvluchtig

Links de opgepakte Dijkman. Rechts: Curaçaoenaar Sherwin Windster

DEN HAAG – Een van de twee tbs’ers die vorig week dinsdag ontsnapten uit de Nijmeegse Pompekliniek, is aangehouden. Het Openbaar Ministerie meldt dat de 24-jarige Luciano Dijkman rond 18.15 uur is opgepakt op de A12 bij Den Haag. Bij de arrestatie werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

Dijkman en de 27-jarige Curaçaose Sherwin Windster namen vorige week de benen via een gat in het hek van de forensisch psychiatrische kliniek. Dat was vermoedelijk door iemand van buitenaf in het hekwerk gezaagd. De bewaking zag de ontsnapping gebeuren, maar was te laat om de twee nog tegen te houden, aangezien buiten het hek een vluchtauto klaarstond.

Vorige week donderdag werd de vluchtauto gevonden. De politie hield een Amsterdammer die de auto bestuurde aan, maar later bleek dat hij niets met de ontsnapping te maken had.

De politie en het OM hadden na de ontsnapping een dringende oproep gedaan om uit te kijken naar beide mannen, die vuurwapengevaarlijk kunnen zijn.

Gewapende overvallen en afpersing

Luciano Dijkman is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs voor een gewapende overval. Hij ontsnapte op Oudejaarsdag 2015 al eens uit een jeugd-tbs-kliniek in Lelystad waar hij destijds zat vanwege een bedreiging en een poging tot gewapende overval. Bij een mislukte arrestatie werd hij toen geraakt door een politiekogel.

Sherwin Windster is nog altijd voortvluchtig. De Curaçaoënaar kreeg in 2019 vijf jaar en zes maanden gevangenisstraf en tbs voor dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden. Die laatste zaak betrof de dood van de 48-jarige Mick Pitai, in Tilburg, in 2015.

Deel dit artikel