Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Green Phenix, een organisatie die onder andere streeft naar het terugdringen van plasticafval, heeft een nieuwe manier gevonden om plastic te recyclen. Het gaat hier om bouwstenen, die ideaal zijn voor het maken van tijdelijke bouwwerken.

BouwplasticAfgelopen weekend kon het publiek voor het eerst kennismaken met deze speciale duurzame bouwstenen. Ze werden namelijk gebruikt voor het maken van een muur in een stand op de Prepare Now Expo in Sambil. ,,De wand heeft veel aandacht en lof gekregen van bezoekers en organisatoren. Die konden nauwelijks geloven dat de blokken zijn gemaakt van plastic doppen”, aldus de organisatie.
De bouwstenen zijn gemaakt van gerecycled plastic, dat volgens Green Phenix anders op de landfill of in het milieu zou belanden. ,,Nu laten de duurzame bouwstenen de potentie zien van wat je met plasticafval kunt doen. De blokken zijn duurzaam, lichtgewicht en gemakkelijk herbruikbaar. Daarom zijn ze een goede oplossing voor tijdelijke installaties.”
De productie van de blokken is mede tot stand gekomen door een samenwerking met de ministeries van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) en Algemene Zaken (AZ), Coca-Cola, Wilton Site Management, TUI Care Foundation en het Resembid-programma van de EU.
,,Green Phenix is super trots dat een praktische toepassing te kunnen bieden voor de milieucrisis die plasticafval veroorzaakt”, aldus Sabine Berendse, oprichter van Green Phenix. ,,De bouwstenen bieden niet alleen een oplossing voor plastic vervuiling, maar ze bieden ook een snelle, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het bouwen van tijdelijke constructies.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.