Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Reizigers uit Latijns-Amerika en de andere landen waarvoor al een vliegverbod geldt moeten vanaf vandaag bij aankomst op Bonaire tien dagen op eigen kosten in centrale quarantaine.

BON airportDe quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen. Kinderen vanaf 13 jaar die met volwassenen meereizen moeten ook in quarantaine. Vijf dagen na aankomst kunnen de reizigers op eigen kosten een PCR-test laten afnemen. Het testresultaat moet naar de afdeling Publieke Gezondheid (PG) worden gestuurd. Bij een negatief testresultaat kunnen de reizigers uit quarantaine.

Het gaat om passagiers uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika. In Latijns-Amerika is er een verhoogde kans op de Braziliaanse variant van het coronavirus. Met de verplichte PCR-test vijf dagen na aankomst wil Bonaire voorkomen dat deze mutatie zich op het eiland verspreidt.

Er was al een tijd een vliegverbod voor directe vluchten vanuit de betreffende landen. De verplichte test(en) voor vertrek blijven voor deze passagiers ook van kracht. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten voor vertrek naar Bonaire een negatieve PCR/Naat-test hebben die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen. Een andere mogelijkheid is om een negatieve PCR-test te hebben van maximaal 72 uur voor aankomst in combinatie met een negatief antigeen-testresultaat. De antigeentest moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.