Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Verbazing in Kamer over inhouden coronasteun aan Sint-Maarten

door Op 27-05-2021

Verschillende Nederlandse politieke partijen hebben met verbazing gereageerd op het besluit van staatssecretaris Raymond Knops om voorlopig geen extra coronasteun aan Sint-Maarten uit te betalen. De demissionair staatssecretaris houdt de steun in omdat het wanbestuur van het vliegveld van het eiland nog steeds niet is opgelost. Onder meer de ChristenUnie en de PvdA vragen zich af of dit wel legitiem is. Don Ceder van de ChristenUnie benadrukt dat de ministerraad al akkoord was gegaan met het steunpakket. Ook was het op orde brengen van het bestuur op het vliegveld geen voorwaarde voor de coronasteun. Ceder vindt dat de Nederlandse overheid zich dan ook aan de afspraken moet houden en het geld aan St. Maarten moet lenen.

D66-Kamerlid Jorien Wuite vindt ook dat “de doelpalen worden verschoven” in de afspraken met Sint-Maarten. Attje Kuiken van de Pvda noemt de communicatie van de staatssecretaris hierover “niet goed”. Knops vergaderde gisteren voor het eerst met de nieuwe commissie van Koninkrijksrelaties.

Knops noemde het beeld van de verschuivende doelpalen “pertinent onjuist. Er is geen gebrek aan doelen, er is een gebrek aan resultaten.” Bovendien is het volgens hem niet zo dat de steun volledig wordt stopgezet, maar alleen gepauzeerd wordt. Wat het eiland moet doen om toch in aanmerking te komen voor de steun, kan Knops nu nog niet zeggen. Daarover praat het kabinet vrijdag tijdens een vergadering van de Rijksministerraad. Bij dat overleg zitten ook de gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *