Al het nieuws

Bouw Waterfort Plaza start met de nodige voorzichtigheid

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) kondigt aan te starten met de herontwikkeling van het Waterfort Plaza.

Plaza1Maar dat gebeurt met de nodige voorzichtigheid, want: ,,Na uitgebreid onderzoek door experts is geconstateerd dat asbesthoudend materiaal aanwezig is in delen van het hotelcomplex. Vóór 1994 werd asbest gebruikt in verschillende bouwmaterialen en -producten, waaronder elementen van cement. Experts hebben een asbestinventarisatie uitgevoerd en gedetailleerd aangegeven waar het asbest zich bevindt binnen het complex. Asbesthoudend materiaal brengt doorgaans geen gevaar met zich mee wanneer dit onaangeroerd blijft. Om het asbest op een veilige wijze te verwijderen, is een zorgvuldig proces noodzakelijk. Een gecertificeerde aannemer zal daarom naar verwachting eind augustus 2022 starten met de verwijdering van het asbesthoudend materiaal.”
Kortom, zo heeft APC bekendgemaakt. ,,Het proces van herontwikkeling wordt op verantwoorde wijze en met de nodige voorzichtigheid aangepakt, om samen te bouwen aan een veilige en betere toekomst. Met Waterfort Plaza wordt gewerkt aan een duurzame herontwikkeling in dit prachtige deel van Punda.”
Inmiddels zijn de betrokken partijen op de hoogte gebracht van de geplande werkzaamheden en de te nemen voorzorgsmaatregelen. APC: ,,Op dit moment worden de voorbereidingen gedaan voor de asbestverwijdering en wordt er gewerkt aan de revitalisering van deze unieke en historische locatie.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.