Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Een delegatie van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) heeft op 24 maart Bonaire bezocht. Er is overleg gevoerd met gezaghebber Edison Rijna, de directeur van de Belastingdienst Caribisch gebied, Anneke van den Breemer, plaatsvervangend korpschef Ronald Zwarter en enkele KPCN-collega’s.

BONfiodDe delegatie bestond uit: algemeen directeur Fiod Niels Obbink, directeur Intelligence en Internationale Samenwerking Edo Edens en teamleider Internationaal Helma Citroen. Doel van het bezoek was om mogelijkheden te verkennen om het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de Belastingdienst CN (BDCN) te versterken bij de aanpak van witwassen en belastingfraude en nauwer en intensiever samen te werken. Alle deelnemende partijen waren het erover eens dat een meer intensieve samenwerking op deze onderwerpen van groot belang is. ,,Goed toezicht is belangrijk voor het tegenhouden van malafide praktijken en het continueren van een gezond ondernemersklimaat”, aldus Rijna. Zwarter voegde hieraan toe dat extra financiële kennis onontbeerlijk is voor de aanpak van financieel-economische criminaliteit en dat daarbij alle partners welkom zijn.
,,Door onze krachten te bundelen en met medewerkers van de Fiod actief te worden in Caribisch Nederland, versterken we de verbinding binnen het Koninkrijk. Hierdoor treden we samen met al onze partners effectiever op tegen fiscale en financiële fraude en pakken we de ondermijning aan”, zo liet Fio directeur Obbink weten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.