Curaçao

Curaçao werkt aan garantiefonds voor ondernemerskredieten

Het plan voor een garantiefonds werd besproken op een bijeenkomst in het Avila hotel met financiële instellingen op het eiland (Foto: BES-Reporter)

 

Door Harald Linkels

Willemstad- De regering van Curaçao werkt aan de introductie van een garantiefonds voor ondernemingsfinanciering.

Het garantiefonds moet het risico dat financiers lopen bij het verstrekken van leningen aan bedrijven beperken. Gehoopt wordt hierdoor de financiering van nieuwe projecten op het eiland zal worden vergemakkelijkt zo zal bijdragen aan economische groei. Het project maakt deel uit van de groeistrategie van het Kabinet Rhuggenaath. Trekker van het project is het Curaçao Development Institute (CDI).

Het garantiefonds zou moeten worden opgezet naar voorbeeld van de regeling Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) in Nederland. Curaçao krijgt daarom technische bijstand van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). De werkgroep Financieel Instrumentarium werkt de voorstellen nader uit. Volgens Harry Parisius van CDI moet er na de zomer een concreet voorstel liggen.

Natascha Szilágyi en Reinerus van Erp van RvO verkenden samen met de potentiële financiers wensen en behoeften die er op het eiland bestaan.

Deel dit artikel