Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - De bekende rapper Rich Kalashh (artiestennaam voor Errich Margaretha) krijgt geen vergunning voor een optreden op Curaçao op 6 januari in het nieuwe jaar.

KalashhHij zou deel uitmaken van Wow Music Festival te Parasasa Beach, mede gesponsord door Corendon. De line-up zou bestaan uit onder meer Rich Kalashh, Dopebwoy, Poke, Idaly, Dongo en dj Krokz. Verder ook de dj’s Alex Sargo en Don Duro met veel urban, bootybeats, afro en reggaeton. Het event gaat wel gewoon door en begint om 20.00 uur en duurt tot 3.00 uur de volgende dag.
De krant Èxtra bericht dat er geen vergunning wordt verstrekt voor het optreden van de artiest Rich Kalashh. Dit wordt door de autoriteiten bevestigd tegenover het Antilliaans Dagblad. De weigering zou te maken hebben met het ontbreken van een goed veiligheidsplan, zowel voor de zanger zelf als voor de bezoekers te Parasasa.
Dat heeft weer te maken met een incident dat zich begin juni dit jaar voordeed, tijdens een optreden in het WTC. Overigens gebeurde dit buiten op het parkeerterrein, waarbij onbekenden betrokken waren en een bewaker door een kogel in zijn arm werd geraakt. Ook werd kort daarvoor de woning van de ouders van de organisator van het festijn beschoten.
De Èxtra meldt verder dat er eerder ook geen vergunningen werden afgegeven voor optredens van Rich Kalashh door de autoriteiten op Aruba, in Nederland en in Spanje. Dit was voor de lokale gezagsdragers genoeg reden om geen toestemming te geven voor zijn show op 6 januari op Curaçao.
De kwestie van juni dit jaar kreeg destijds overigens een staartje, waar vervolgens nooit meer iets over werd vernomen. Want premier Gilmar Pisas (MFK) zou in zijn hoedanigheid van toenmalig (waarnemend)minister van Justitie negatieve adviezen van onder meer het Korps Politie Curaçao (KPC) voor een urban-muziekevenement naast zich neer hebben gelegd, en alsnog vergunning hebben verleend.
Dat stelde althans Statenlid Rennox Calmes van de eenmansfractie TPK. Hij sprak van een ‘politieke voorkeursbehandeling’. De parlementariër heeft toen hierover een brief geschreven aan Justitieminister Shalton Hato, partijgenoot van Pisas. Hato was in het weekend dat het muziekevenement plaatsvond niet op Curaçao.
Dat was op 4 juni in het WTC te Piscadera. Daarbij trad de artiest Rich Kalashh op. Statenlid Calmes - zelf evenals Pisas voormalig politieagent - beschikte over informatie dat Interpol zou hebben ontraden om deze artiest toe te laten op Curaçao voor een optreden. Mede op grond daarvan zou de politie negatief advies hebben gegeven.
Pisas zou echter zijn ‘politieke invloed’ hebben aangewend om het optreden alsnog doorgang te laten vinden. De premier reageerde nooit op het verzoek van deze krant om commentaar.
Rich Kalashh is Curaçaos en naar eigen zeggen ‘half Dominicaans’. In zijn jongere jaren heeft hij een tijdje in Nederland gewoond, waar hij ook nu weer jaren verblijft.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.