Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Regels voor bezoekers die corona hebben gehad

door Op 19-04-2021

De Curaçaose overheid heeft de afgelopen dagen verschillende maatregelen bekend gemaakt voor mensen die naar het eiland willen reizen. Zo zijn er ook regels opgesteld voor personen die eerder besmet zijn geweest met Covid-19 en tot nu toe nog positief reageren op een PCR-test. Deze personen worden alleen Curaçao toegelaten als ze een negatieve ‘antigeentest’ kunnen overleggen die niet ouder is dan 24 uur. Daarbij moeten ze ook de resultaten van hun recente PCR-test kunnen overhandigen. Of een officiële brief bij zich hebben waarin staat aangegeven wanneer de persoon besmet was en dat hij of zij dat nu niet meer is. Deze personen hoeven geen antigeentest te doen drie dagen na hun komst op Curaçao.

Vanaf 20 april is het doen van z’n antigeentest verplicht gesteld voor nieuwe reizigers. Dat moet binnen 72 uur na aankomst op het eiland gebeuren. De toeristische sector op het eiland is het niet eens met die maatregel, omdat daarmee een extra grens lijkt te worden opgeworpen om Curaçao te bezoeken.


Meningen van de lezer
  1. Yvonne van Beilen   Op   19-04-2021 om 09:47

    En wat moet ik doen, als inwoner van Curaçao, als ik over drie weken weer terugkom uit Nederland, terwijl ik corona heb gehad en al twee keer geprikt ben??? De pcr test, okey, anders mag je niet vliegen, maar die sneltest daarna geld dan ook voor mij?
    Beetje onduidelijk allemaal…..

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *