Al het nieuws

Minister Cijntje hoopt dit in 2024-2025 te realiseren

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruisandro Cijntje (PNP), hoopt in het seizoen 2024-2025 luxe cruiseschepen naar het eiland te krijgen.

LuxecruisesDat stelt hij nadat hij onlangs een delegatie uit Curaçao leidde bij de grootste internationale cruisebeurs en -conferentie Seatrade Cruise Global 2023, die plaatsvond van 27 tot 30 maart in Fort Lauderdale.
Tijdens de beurs zijn er ontmoetingen geweest met grote cruisemaatschappijen als Royal Caribbean International, Carnival Cruises, Norwegian Cruise Line, Aida, Costa en Holland America Line. De minister geeft aan al geruime tijd in gesprek te zijn met enkele luxe cruisemaatschappijen over de mogelijkheid dat deze Curaçao kunnen gaan bezoeken in het seizoen 2024/2025. Cijntje: ,,We verkennen mogelijkheden met onze cruisepartners om de capaciteit te vergroten, luxe cruises te promoten, de mogelijkheid om passagiers vanaf Curaçao aan boord van cruiseschepen te krijgen, duurzaam gebruik van afvalwater van de schepen, duurzame stroomvoorziening tijdens het aanmeren in de haven en betrokkenheid van de gemeenschap via kunstprogramma’s.”
De delegatie uit Curaçao bestond uit vertegenwoordigers van Curaçao Ports Authority (CPA), Maduro Shipping, Dijk Transport, FBTT Travel Curaçao en Fiesta Tours. Er werd een stand gedeeld met de delegaties van Aruba en Bonaire.
Cijntje is van mening dat de samenwerking tussen de ABC-eilanden gunstig is voor het cruisetoerisme. ,,Door middel van samenwerking tijdens dit soort evenementen, kunnen onze eilanden het unieke voordeel benutten dat we hebben. We concurreren niet als eilanden als het gaat om de cruisetoerisme-industrie, we vullen elkaar aan met unieke ervaringen die we kunnen toevoegen aan wat we te bieden hebben”, aldus de minister.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.