Curaçao

Koning slaat munt maar beschildert geen Chichi tijdens bezoek aan Punda

WILLEMSTAD – Vanmiddag bracht het Koninklijk gezelschap een bezoek aan de wijken Punda en Scharloo op het eiland Curaçao. Ter markering van 25 jaar Willemstad als UNESCO Werelderfgoed-stad, sloeg de Koning een munt in de wijk Punda en bekeek hij samen met het gezelschap een Chichi, een symbolische sculptuur uit de Curaçaose cultuur.

Uit vrees voor ophef is op het laatste moment het beschilderen van een Chichi beeldje uit het programma geschrapt, nadat er rumoer op het eiland ontstaan was vanwege een mogelijke link met het slavernijverleden.

Tijdens hun wandeling door Scharloo, kreeg het Koninklijk gezelschap een kijkje in de wereld van straatkunst, muziek en sportprojecten voor jongeren. De rondgang eindigde op de Prinses Amaliabrug, waar het gezelschap genoot van de voor Prinses Amalia gecomponeerde wals.

Vanavond vindt er een diner plaats bij de Kathedraal van Doornen, met aanwezigheid van 21 Curaçaoënaars die van groot belang zijn voor de maatschappij. Het aantal gasten staat symbool voor het 21-jarig huwelijk van het Koninklijk Paar, dat vandaag gevierd wordt.

Deel dit artikel