Lokale Cultuur en Natuur

Het Kermisfestival van Drazans: Een Daverend Succes!

Het Kermisfestival van Drazans: Een Daverend Succes!

Circo Magik – The Greatest Show ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Willemstad – Afgelopen zaterdag organiseerde Jeugdtheaterschool Drazans een bijzonder Kermisfestival. Als afsluiting van het lesseizoen hadden de leerlingen van verschillende kunstscholen van Kurá di Arte een voorstelling binnen het thema Kermis voorbereid. Er was een programma van 12 verschillende voorstellingen, die op 6 verschillende locaties, gedurende 9 verschillende tijdsblokken werden vertoond.

bol

Het Kermisfestival van Drazans: Een Daverend Succes!

Drazans Musical en Dans – Show It! ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

De bezoekers konden een voorstellingskaart kopen voor één van de drie afzonderlijke rondes of een festivalkaart aanschaffen voor het hele programma. Het festival was volledig (en een beetje meer) uitverkocht.

Het Kermisfestival van Drazans: Een Daverend Succes!

©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Bij aankomst bleek Kurá di Arte, met prachtige decorstukken, volledig te zijn omgetoverd tot een ware Kermis. Naast de 6 presentatielocaties was er tevens een food & beverage tent, met heerlijke hapjes en drankjes en stond er midden op het plein een grote filmbus van de Scuba Lodge, waar doorlopend de stomme film ‘Personeel gezocht’ werd vertoond. Een project van leerlingen die deel hadden genomen aan het vakantieplan van Drazans in april. Er was een kunstexpositie van de leerlingen van Artis Magistra te bewonderen in Salon 5 en er was een heuse suikerspin-, hot dog- en popcornstent.

bol

©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

De voorstellingen varieerde van een acrobatische circusact van Circo Magik tot een moordmysterie van de Groep Staal van Drazans, dat je mee nam op een route over het hele kermisterrein. Er was een muzikaal optreden van de allerkleinsten van Do Re Music en een Papiamentstalig toneelstuk over de sterkste vrouw ter wereld van Kolegio San Dominico. Er werd een voorstelling gegeven door Groep Blauw van Drazans op het plein voor de grote zaal, dat het publiek van boven op de galerij mocht aanschouwen, genaamd: Knuffels hebben ook een hart.

Drazans Groep Geel – Suikerspin & Oliebol. ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Verder bracht Groep Geel van Drazans de klassieker van Romeo and Juliet in een modern – kermis – jasje. Op ’t Woonwagenplein ontmoeten we de familie Suikerspin en familie Oliebol. Ze staan naast elkaar op de kermis, al jaren, maar er is altijd strijd tussen de twee families. De kermisbaas wordt er gek van. Dochter Suikerspin en zoon Oliebol vinden het echter juist leuk om met elkaar te spelen, maar de families willen daar niets van hebben. Gelukkig wacht hen geen tragisch einde. Ze bezwijken niet onder de druk en brengen met hun vriendschap de families juist tot elkaar.

Drazans Kolegio San Dominico – Atalanta©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

De kinderen van Kids in Motion lieten in het Spookhuis het verhaal van Amber zien. Amber droomde er altijd van om bij de kermis te werken, maar voor Amber is een koprol of een radslag al te moeilijk. Op een dag gebeurt er echter iets heel bijzonders met Amber. Opeens kan ze iets ongelofelijks. Als een ware majorette kan ze opeens twirlen met een baton en komen haar dromen uit als ze mag komen werken bij het circus.

bol

Drazans Groep Goud – Waaaaah, We Zitten Vast ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Zowel de foto’s als deze beschrijvingen zijn slechts een kleine greep uit het uitgebreide programma dat het Kermisfestival bracht. Het was werkelijk een wonderlijke middag en avond vol dans, muziek, toneel en vooral heel veel talent!

Drazans Groep Staal – Who Did It ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Drazans Groep Paars – Fair or Fail ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Drazans Groep Oranje – De Draaimolen ©Manon Hoefman – Picture This! Curaçao

Deel dit artikel