Nieuws Curaçao

Curaçao krijgt vierde windmolenpark in Koraal Tabak

Windmolen op Playa Kanoa, in de verte Bonaire

WILLEMSTAD – Curaçao krijgt een vierde windmolenpark, naast Playa Kanoa en de twee bestaande parken op Tera Kòrá. Aqualectra en NuCapital hebben de handen in elkaar geslagen om de stroomproductie op Curaçao uit te breiden met 21 megawatt windenergie op Koraal Tabak. Met dit project is een investering gemoeid van circa vijftig miljoen dollar.

Verhoging van de capaciteit door middel van windenergie is onderdeel van de Curaçaose energietransitie waarin Aqualectra zegt een leidende rol te hebben.

bol

Het uitbreiden van de stroom-productiecapaciteit door middel van windenergie is één van de methoden die Aqualectra introduceert als onderdeel van haar inspanningen om de productiecapaciteit te verhogen.

NuCapital (l) en Aqualectra (r) onderteken purchase agreement

Prijzen

Momenteel is dertig procent van de gemiddelde jaarlijkse stroomproductie afkomstig van windenergie. Aqualectra werkt ook aan het omzetten van op fossiel gebaseerde productie naar LNG gas. Op termijn zal dit, zo denkt de energieproducent een impact hebben op onze elektriciteitsprijzen.

Aqualectra en NuCapital werken al geruime tijd samen. NuCapital exploiteert momenteel de drie windmolenparken gevestigd bij Playa Canoa en Tera Korá. De drie parken hebben gezamenlijk een mogelijke stroomproductie van ruim 67 Megawatt.

bol

De technici van Aqualectra en NuCapital starten binnenkort met de voorbereidingswerkzaamheden die nodig zijn om dit immense project, zoals ze zelf zeggen te verwezenlijken ten gunste van de energetische toekomst van Curaçao.

Deel dit artikel