Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland heeft onlangs meerdere drugsladingen onderschept in het Caribisch gebied. Daardoor is ruim 4.745 kilo cocaïne van de markt gehouden en zijn 17 verdachten aangehouden, meldt het ministerie van Defensie.

DrugsvangstDe marine werkte nauw samen met de Kustwacht Caribisch gebied en de Amerikaanse Coast Guard om internationale drugshandel te bestrijden. Bij de recente acties had het Nederlandse marineschip voor het eerst de leiding over de eenheden die meededen.
De Zr.Ms. Holland was betrokken bij vijf drugsvangsten tussen eind november en medio december. Zo leverde een achtervolging van een speedboot in november 1.855 kilo cocaïne op en werden alle drie opvarenden opgepakt. De speedboot werd tot stoppen gebracht door middel van waarschuwingsschoten.
Bij een van de acties in december moesten de buitenboordmotoren van een smokkelboot vanuit een helikopter kapot worden geschoten door een scherpschutter van de Nederlandse marine. De stopsignalen en waarschuwingsschoten werden genegeerd.
Alle verdachten en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.