Nieuws Curaçao

Curaçaose politicus Steven Martina vertrekt

WILLEMSTAD – Steven Martina treedt terug als partijleider van de MAN. Ook zijn zetel in het parlement geeft hij terug aan de partij. Hij zat sinds de verkiezingen vorig jaar in het parlement. Waarom Martina weggaat is niet bekend.

De partij zegt in een persverklaring het proces te zijn gestart om een nieuwe partijleider te vinden. In de wandelgangen wordt Giselle McWilliam genoemd.

De partij MAN heeft twee zetels in de Staten, de vrijkomende zetel komt nu beschikbaar voor oud-partijleider en oud-premier Hensley Koeiman.

Op 2 juni 2017 werd hij beëdigd als minister van Economische Ontwikkeling in het kabinet Rhuggenaath. Op 21 februari 2019 trad Martina tijdelijk af na aankondiging dat hij wegens belangenverstrengeling als verdachte gold in een strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie. 

Parlementslid Giselle McWilliam nam zijn plaats in. Het in oktober 2019 genomen OM-besluit tot geen vervolging maakte de weg vrij voor Martina om terug te keren als minister. Op 22 mei 2020 trad hij weer aan als minister van Economische Ontwikkeling. 

Een week eerder was hij in een online-stemming als enige kandidaat gekozen tot politiek leider van de MAN. Martina volgde Hensley Koeiman op, die najaar 2019 het partijleiderschap had neergelegd.

Deel dit artikel