Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Ongedocumenteerden krijgen eten en drinken en medische behandelingen als dat nodig is. We organiseren zelfs verjaardagsfeestjes, compleet met taart, als er iemand jarig is.”

aruba illegalenPolitiecommissaris Trudy Hassell weerspreekt met klem dat mensen die opgepakt zijn omdat ze illegaal op Aruba verblijven, slecht worden behandeld.
,,Potentieel ongedocumenteerden worden overgedragen aan Warda nos Costa om na te gaan wie ze zijn en wat hun status is op Aruba. Er wordt een controle uitgevoerd of ze over een verblijfsvergunning beschikken. Tegenwoordig zijn er veel mensen die op dat moment asiel willen aanvragen.”
Hassell verklaarde tijdens een persconferentie dat er een speciale commissie is die alle asielverzoeken bekijkt. ,,Wij kijken na of iemand al in de procedure zit. Zo iemand heeft dan een verklaring dat er een aanvraag is ingediend maar dat verhoor door de commissie nog niet heeft plaatsgevonden.”
Op deze uitzonderingen na, worden de opgepakte illegalen in een opvangcentrum geplaatst. ,,Ze krijgen minimaal twee broodmaaltijden per dag, met juice. Mensen die om medische redenen, zoals suikerziekte, een dieet moeten volgen, krijgen aangepaste maaltijden.” Hassell vertelt ook dat er veel klachten waren dat er geen juice zou worden uitgedeeld. ,,Bij controle bleek dat mensen het niet opdronken, maar de pakjes in hun bagage verstopten. Ze wilden het meenemen als ze zouden worden uitgezet.”
Hassell ontkent dat de illegalen slecht worden behandeld. ,,Er wordt veel geïnsinueerd, maar we zorgen goed voor deze mensen. Er is ook niets geheimzinnigs aan. Er is elke middag bezoekuur en we proberen dat uit te breiden naar tweemaal per dag.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.