Dolfijn Mosa (niet op deze foto) werd slechts 7 jaar.
Volledig scherm
Dolfijn Mosa (niet op deze foto) werd slechts 7 jaar. © shutterstock

Zelfdoding dolfijn Mosa (7): gevolg van opspelende hormonen of dierenmishandeling?

Curaçao treurt om het overlijden van dolfijn Mosa (7). De tuimelaar is één van de vijf dolfijnen die in juni na veel commotie van Curaçao werd overgebracht naar Saoedi-Arabië. Daar, in het Fakieh Aquarium in Jeddah, zwom ze met hoge snelheid tegen de rand van het bassin aan.

27 reacties

  • Peter Feenstra Kuiper

    2 jaar geleden
    Ik ben pas nog op Curaçao geweest en mosa kon ik zelf herkennen. Echt de vrolijskste van het hele stel. Zwemmend in een semi open basin gevoed met vers zeewater ( al jaren). Ik wist van de plannen af voorgenomen verkoop van 5 dolfijnen. Ik heb meteen bezwaar gemaakt want ik ken dolfijnen een beetje (vaak mee gedoken in open zee). Wat hier nu speelt is je ware dierenmishandeling. Waarom is geen nazorg bedongen. Zoals het gedrag van de dieren observeren na overplaatsing? Schandalig.
  • F. Oosterhuis

    2 jaar geleden
    Huisdieren zijn vaak ook niet te benijden hoor. Vogels in een kooitje, honden aan de riem, en maar even uitgelaten. Alleen katten hebben veel vrijheid, en gebruiken die om buurttuinen van kattenkeutels te voorzien, zodat het plezier in tuinieren je vergaat. Ik denk wel eens, ook als het biologen betreft die zo nodig weer allerlei vroeger inheemse soorten herinvoeren: laat de dieren gewoon met rust. We zetten ook geen inheemse volken terug in eigen gebieden. Dat zou pas eerlijk zijn.
  • Sina Hogeboom

    2 jaar geleden
    Bezopen nu vindt ik het sowieso triest hoe ze met dieren omgaan.Dit beestje had niet overgebracht moeten worden.Arm beest.
  • H B Muller

    2 jaar geleden
    Wat een ophef weer. Wat een verontwaardiging. Als dit zo erg is doen jullie dan ook even massaal jullie honden,katten, cavia's,konijnen en weet ik wat weg. Hup ook dierentuinen, kinderboerderijen weg. Allemaal zielig. Wel saai maar gelukkig deugen we dan wel. Hou toch op, het zijn beesten. En de meesten weten niet eens dat ze zelf bestaan. Geen menselijke emoties reflecteren op dieren.
  • H Westerhout

    2 jaar geleden
    @Peter de Jong; Toch knap dat je dierenleed zo kan draaien dat uiteindelijk de mens weer slachtoffer is. Trauma's bij de verzorgers en toeschouwers? En het trauma van de dolfijn, dat aangezet heeft tot zelfdoding dan? En de 'Drion-pil' erbij betrekken, totaal ongepast, de dolfijn kan er niet om vragen. (Hoewel, de dolfijn vraagt het misschien wel, maar wij zijn te dom om de dolfijn te verstaan en begrijpen.)
  1. Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson
    PREMIUM
    portret

    Man die zichzelf in brand stak in New York overleden, extreme activist vergeleek zichzelf met Lisa Simpson

    De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post. De politie bevestigt dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking’. Een portret van een extreem activist.