Al het nieuws

DMO/SKO: Nog steeds geen zicht op contract van VVRP

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is nog altijd geen contract getekend tussen de stichting Willemstad Parkeerbeheer, opgericht door winkeliersorganisaties in Punda en Otrobanda en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

parkeer2De openbare aanbesteding werd in december 2020 gewonnen door Downtown Management Organization (DMO) en Sociedat di Komersiantenan (SKO). Sindsdien is het wachten op het tekenen van de overeenkomst. DMO-voorzitter Mahesh Mukhi vertelt aan deze krant dat eerst beloofd werd eind januari van dit jaar te ondertekenen en daarna eind juli. ,,Zodat we in elk geval in januari 2023 aan de slag kunnen”, aldus Mukhi. Hij denkt niet dat er politieke redenen zijn voor de vertraging maar dat er sprake is van onderbezetting bij VVRP waardoor het contract maar niet gereed komt. ,,Wij hebben ons huiswerk gedaan en inmiddels de stichting Willemstad Parkeerbeheer opgericht. Wij staan in de startblokken.” De plannen van de winkeliersverenigingen behelzen de ontwikkeling van een app waarmee bezoekers gemakkelijk kunnen parkeren en een bedrag overmaken. Ook het verlengen van de parkeertijd wordt hiermee eenvoudiger.
Het thema is weer naar voren gebracht door Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR) die in het voorgaande kabinet VVRP-minister was. De aanbesteding vond nog onder haar leiding plaats, de gunning is uiteindelijk gedaan door VVRP-minister Charles Cooper (MFK). Van hem zou ze graag antwoord zien op enkele vragen. ,,Hoe ver is het met het contract voor de nieuwe operator van de parkeerplaatsen in Punda en Otrobanda? Welke organisatie heeft de openbare aanbesteding gewonnen en wordt de nieuwe operator? Wanneer kan deze operator met het parkeerbeheer beginnen? En wat wordt het parkeerbeleid in de binnenstad?”
Jesus-Leito wijst erop dat het momenteel moeilijk parkeren is in de binnenstad. ,,Mensen houden voor onbepaalde tijd een parkeerplaats bezet. Het is heel lastig voor bezoekers om een plekje te vinden. Daarmee worden mensen die doorgaans de stad zouden willen bezoeken voor winkelen of een ontmoeting genoodzaakt dit ergens anders, buiten de stad, doen. Dit heeft weer nadelige gevolgen voor de winkeliers en horecaondernemers”, zo voert zij aan.
Ook wil het Statenlid nog weten hoe de afwikkeling van de voorgaande parkeerbeheerder Parking Authority Curaçao (PAC) verlopen is. Daar was nimmer een contract mee getekend. Voor de afwikkeling is uiteindelijk een contract opgesteld met terugwerkende kracht tot 1 februari 2010. Afgesproken werd om door middel van arbitrage tot afspraken te komen over het verschuldigde bedrag van PAC aan het Land. Jesus-Leito noemt geen bedrag, maar in eerdere berichtgeving is een bedrag genoemd van 6 miljoen gulden dat PAC verschuldigd is.
Zij wil nu weten of het contract met PAC uiteindelijk getekend is en of er tot een overeenkomst gekomen is wat betreft het verschuldigde bedrag. En zo ja, of dit geld al ontvangen is door het Land. De redactie heeft contact gezocht met minister Cooper, echter zonder resultaat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.