Nieuws Curaçao

ROC Mondriaan, CHATA en CTB gaan Hospitality Experience Center oprichten voor Curaçao

WILLEMSTAD РOnderwijsinstelling ROC Mondriaan en toersitenorganisaties CHATA en CTB gaan samenwerken om een Hospitality Experience Center op te richten voor Cura̤ao.

ROC Mondriaan is gespecialiseerd op het gebied van gastvrijheid en toerisme. Het Hospitality Experience center wordt een opleidingsinstituut voor studenten en professionals in de horeca en toerisme branche. 

bol

Bedoeling is om daarmee het horeca- en toeristisch onderwijs beter op de toeristische sector aan te laten sluiten om zodoende de dienstverlening aan toeristen te verbetereb. 

Het Centrum faciliteert SBO-programma’s op het gebied van gastvrijheid en toerisme. Het praktische deel van de programma’s vindt plaats in het experience center, het Academy trainingshotel op Curaçao. Daarbij zijn ook verschillende onderwijsinstellingen waaronder Maris Stella SBO, Nilda Pinto SBO en de Universiteit van Curaçao betrokken.

De komende maanden ondergaat het Academy opleidingshotel een complete renovatie om gasten te kunnen ontvangen. Onderwijs gericht op praktische begeleiding, evenals theoretische lessen zal worden gegeven door professionals samen met lokale docenten van de SBO’s en de UoC . 

De programma’s en trainingen helpen jongeren en volwassenen op Curaçao en de regio vorm te geven en voor te bereiden en bieden hen een toekomstperspectief in de horeca en toerisme sector. Ook zal de toeristische sector profiteren van hooggekwalificeerde horeca- en toerismeprofessionals. 

bol

Deel dit artikel