Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een langlopende structurele ondersteuning van Defensie aan de kustwacht is gisteren officieel gestopt. Het gaat hier om de versterking van Defensiepersoneel bij de maritieme patrouilleteams van de kustwacht.

kustwacht2Sinds de zomer van 2019 hebben miliciens van de Curaçaose en Arubaanse militie meegevaren op de Metal Sharks van de kustwacht. De kustwacht heeft hiermee de afgelopen periode haar maritieme patrouillecapaciteit kunnen waarborgen.
De Kustwacht Caribisch gebied is met haar vliegende en varende eenheden verantwoordelijk voor de maritieme grensbewaking. Ook voert zij search and rescue-operaties uit en handhaaft de kustwacht de wetgeving op zee. Om dit de afgelopen jaren effectief te kunnen doen, heeft de kustwacht aan Defensie verzocht om te ondersteunen. Defensie heeft dit gedaan met de inzet van de Curaçaose en Arubaanse militie (Curmil en Arumil). Zij zijn tevens opgeleid en gecertificeerd als buitengewoon opsporingsambtenaar.

De afgelopen periode heeft de kustwacht flink geïnvesteerd in haar opleidingscapaciteit. Met de versterking van veel nieuwe medewerkers is de behoefte aan structurele ondersteuning van Defensie afgenomen. Daarom stopt deze ondersteuning nu, zo legt Defensie uit.
Hoewel de inzet van de Curmil en Arumil op de Metal Sharks stopt, gaat veel andere samenwerking tussen Defensie en kustwacht door. Beide organisaties werken onder andere nauw samen op het gebied van huisvesting, ICT, onderhoud aan materieel en inkoop van goederen en diensten. Defensie en kustwacht blijven zich gezamenlijk inzetten voor de maritieme veiligheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.