Curaçao

K1 DIRECT, noodhulp & crisis team, rekruteert nieuwe leden

WILLEMSTAD – K1 DIRECT – K1’s noodhulp & crisis team rekruteert momenteel nieuwe vrijwilligers om deel uit te maken van hun team gevestigd in Curaçao. Sinds de lancering op 6 september 2018, is K1 DIRECT, in samenwerking met lokale, regionale en internationale noodhulp initiatieven en organisaties, uitgegroeid tot een team van meer dan 40 vrijwilligers die gevestigd zijn in Sint Maarten en Curaçao. De beslissing om een filiaal op Curaçao te ontwikkelen, kwam voort uit de strategische ligging van het eiland buiten de orkaan gordel en de sociale verbinding met Sint Maarten.

K1 DIRECT is opgeleid in verschillende gebieden van rampenbeheer om de rampenbestrijdings structuur van Sint Maarten en andere eilanden te ondersteunen door middel van zijn belangrijkste taken als Shelter Management, First Response en Distribution Management in de regio. De meest recente missie van het team was het ondersteunen van de hulp in de Bahama’s veroorzaakt door de orkaan Dorian. Waar de vrijwilligers tijd doorbrengen in Nassau en Freeport, helpt Grand Bahama bij het registreren van evacués, het beoordelen van eigenschappen voor extra opvang en het beheren van een distributie magazijn van voorraden.

Programma managers Iris Hakkens & Alan Schet zullen van 3 oktober tot 8 oktober 2019 op Curaçao zijn om verschillende radio-en TV-interviews uit te voeren. Ze zullen tevens op maandag 7 oktober 2019 s’avonds een informatiesessie voor geïnteresseerde personen houden. Exacte tijd en locatie worden nog aangekondigd.

Als u of iemand die u kent geïnteresseerd is om meer te leren of deel uit te maken van het team, kom dan naar de informatiesessie en neem contact op met K1 DIRECT via hun Facebookpagina op www.facebook.com/K1SXM of  hun website op www.k1britanniafoundation.org, via e-mail op direct@k1britanniafoundation.org of telefonisch via + 5999-5201614

Deel dit artikel