Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Amerikaans jurist dient klacht in over COHO bij VN

door Op 24-02-2022

Het COHO is ondemocratisch en in strijd met de mensenrechten. Dat zegt de Amerikaanse jurist Peter Choharis. Nederland houdt volgens hem onvoldoende rekening met de wensen van de eilanden. Hij heeft hierover een nieuwe klacht ingediend bij de Verenigde Naties. De jurist diende vorig jaar al een klacht in over het orgaan dat toezicht moet houden op de hervormingen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Volgens de jurist is het COHO een voorbeeld van hoe de Nederlandse regering eeuwenlang de rechten van de eilanden vertrapt. Volgens Coharis moet Nederland de coronalening omzetten in een gift.

Gelabeld als

Meningen van de lezer
  1. Peter   Op   24-02-2022 om 23:35

    Daar zaten we op te wachten, een amerikaan die komt vertellen hoe het hier gedaan moet worden. Heeft hij in de USA niet genoeg te doen? Genocide (indianen), onderdrukking van de (gekleurde) bevolking, ondemokratis kiesstelsel, enz. Wel eens gehoord van de pot en de ketel? Zijn er dan op Curacao geen juristen die hetzelfde kunnen zeggen en doen? Wij kunnen het toch zelf?

    • Rich   Op   25-02-2022 om 06:06

      Blijkbaar niet! Jij doet het toch ook niet? Nu dat er iemand opstaat ga jij ook nog lopen zeiken ook… Ongelooflijk! Het maakt niet uit wie het doet, als het maar gedaan wordt… Je hebt het wel over de Indianen die door de Europeanen (oa Nederland) is afgeslacht. Moeten we jou daar ook op aankijken?! Hoe zir het overigens met slacernij?? Dat is minder lang dan de onderdrukking van de Indianen… Nederland was “toevallig” de laatste die slavernij heeft ‘afgeschaft’! Moeten we daar ook elke Nederlander voor op aankijken?! Doe normaal joh… Mafkees

  2. Oscar Romer   Op   25-02-2022 om 05:39

    Fijn dat een Amerikaanse advocaat die gespecialiseerd is in Internationaal Publiek Recht de geldigheid van de COHO laat toetsen binnen de volkenrechtelijke kader van de VN; Zegveld, Böhler en Knoops kunnen het als Nederlandse mensenrechtenadvocaten zo een procedure trouwens ook entameren. Maar wat maakt het uit wie de zaak aanbrengt? Martha zie het ook kunnen maar die is van de verkeerde politieke partij. Ik hoop dat COHO een gift wordt na alle ellende van de Slavernij en de vervuiling door SHELL verdient Curaçao een mazzeltje.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *