Nieuws Curaçao

Benzine en diesel volgende week goedkoper op Curaçao

WILLEMSTAD – Benzine en diesel gaan volgende week in prijs omlaag. Voor een liter benzine betaal je vanaf dinsdag 27 september afgerond 2,58 gulden. Dat is bijna vier cent minder dan nu.

De prijs van diesel daalt met ruim zeven cent en komt op afgerond 2,15 gulden per liter.

Met de nieuwe prijsaanpassingen daalt benzine voor de tweede achtereenvolgende maand. Deze maand werd de prijs zelfs twee keer aangepast.

Toezichthouder BTP zegt dat de prijsverlaging een gevolg is van een correctie op de component overschotten en tekorten. De aankoopprijs wordt bepaald aan de hand van de beschikbare brandstofvoorraad. Achteraf worden de verschillen tussen de gereguleerde aankoopprijs en de werkelijke inkopen verrekend via deze component.

Water en elektriciteit

Elektriciteit gaat op 1 oktober bijna een cent per kilowattuur omhoog. De goedkoopste tariefschaal met een verbruik tot 250 kWh kost in oktober iets meer dan 78 cent per kWh.

Water gaat ook in prijs omhoog. Een kuub water kost vanaf 1 oktober bijna 16 cent meer. Wie niet meer dan negen kuub verbruikt, is voor elke duizend liter afgerond 9,68 gulden kwijt. Wie meer dan twintig kuub verbruikt, betaalt 18,73 gulden voor elke duizend liter boven die twintig kuub.

De lichte stijging van de elektriciteits- en watertarieven is het resultaat van enigszins lagere gemiddelde brandstofkosten voor de productie van elektriciteit respectievelijk lagere elektriciteitskosten voor de productie van water en een hogere correctiefactor voor elektriciteit en water over augustus 2022.

Deel dit artikel