Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Het waterverbruik op Bonaire is de afgelopen jaren sterk gegroeid. WEB kon deze week de tienduizendste aansluiting op het drinkwaternet vieren. Om aan de toegenomen vraag te voldoen investeert het bedrijf in nieuwe productie-units.

waterbonWEB ziet de groei van Bonaire voorlopig nog doorgaan. De bouwactiviteiten zijn toegenomen door de bouw van nieuwe hotels en resorts, maar er worden ook woningen en bedrijfspanden gebouwd. De waterplant op Hato moet worden uitgebreid en vervangen om de levering van voldoende drinkwater te kunnen garanderen.
In samenwerking met Royal HaskoningDHV is een plan opgesteld voor uitbreiding van de capaciteit en om aan de drinkwaterbehoefte op langere termijn te kunnen voldoen. Volgens het plan worden er verschillende kleine units gerealiseerd waarmee de capaciteit wordt vergroot van 6.400 kubieke meter per dag naar 7.200 kubieke meter, ofwel 7,2 miljoen liter per dag.
Daarnaast wil WEB ook verduurzamen. De energie moet steeds meer uit hernieuwbare bronnen komen. De doelstelling is om 65 tot 75 procent groene stroom te produceren in 2030. Daarvoor worden windenergie, zonne-energie en fossiele brandstoffen in een optimale mix gebruikt, aldus het energiebedrijf. Voor water wordt omgekeerde osmose gebruikt, wat ook duurzaam is.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.