Nieuws Curaçao

Benzine en diesel dinsdag omlaag op Curaçao

WILLEMSTAD – Benzine gaat dinsdag 15 cent omlaag, naar 2,81 per liter. Diesel daalt 22,5 cent en kost straks 2,40. Dat is gisteren bekend gemaakt door toezichthouder Bureau Telecommunicatie en Post.

De prijsdaling is vooral het gevolg van een lagere aankoopprijs. In de tarieven zit nog wel altijd de subsidie, waardoor de prijs voor benzine eigenlijk 25 cent hoger moet liggen. Voor diesel is dat bijna 17 cent.

De prijs voor gas verandert niet. De gesubsidieerde prijs voor een grote gascilinder blijft tachtig gulden, terwijl een kleine gasfles 16 gulden blijft kosten.

Het tarief van elektriciteit en water stijgt wel en dat gebeurt met ingang van donderdag 1 september. De goedkoopste tariefgroep tot 250 kilowattuur betaalt straks 77,5 cent. Dat is ruim 2,5 cent per kWh meer. 

Water stijgt bij verbruik tot negen kuub naar 9,66 gulden. Dat is 36 cent per kuub méér dan nu het geval is. De toename van de stroom- en waterprijzen is vooral het resultaat van hogere gemiddelde brandstofkosten voor de productie van elektriciteit. Voor water zijn het de hogere elektrakosten die de prijzen omhoog stuwt.

Deel dit artikel