Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Meer animo voor homohuwelijk op Curaçao

door Op 04-03-2021

Volgens een enquête die is gehouden door vier lokale homo- en mensenrechtenorganisaties is er onder politieke partijen op Curaçao meer animo voor het invoeren van een homohuwelijk. Vijf partijen die op 19 maart meedoen aan de komende parlementsverkiezingen zijn voorstander van invoering van het homohuwelijk. Vier jaar geleden was er bij geen enkele politieke partij animo om het burgerlijk huwelijk open te stellen voor paren van hetzelfde geslacht. Bij de verkiezingen van 19 maart zijn volgens de enquête vijf partijen voor het homohuwelijk. Vier partijen geven aan bereid te zijn een alternatief te zoeken voor het homohuwelijk in de vorm van een geregistreerd partnerschap. In totaal zes partijen willen het huwelijk niet open stellen voor mensen van hetzelfde geslacht of een partnerregistratie invoeren. Dat zijn onder meer MFK, Kòrsou di Nos Tur, Pueblo Soberano en Movementu Progresivo.

 

Op Aruba is afgelopen maandag in het parlement besloten dat er een aanpassing van het Burgerlijk Wetboek van Aruba komt, waardoor onder meer geregistreerd partnerschap voor mensen van hetzelfde geslacht van kracht wordt.

 

Sinds 2010 zijn Bonaire, St. Eustatius en Saba bijzondere gemeenten van Nederland. Op die eilanden is het homohuwelijk ingevoerd. Op de autonome landen Curaçao, Aruba en St. Maarten is er vanuit politieke partijen lange tijd verzet geweest tegen invoering van het homohuwelijk en zelfs het geregistreerde partnerschap. Dat komt onder meer door de invloed van christelijke partijen die het huwelijk niet willen openstellen voor mensen van hetzelfde geslacht.

 

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *