Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Richenel Bulbaai van de University of Curaçao (UoC) promoveert op 11 oktober aan de Universiteit Twente.

UoCBulbaaiDe titel van zijn proefschrift luidt: ‘Toward 100% sustainable energy production and a structural decrease in energy demand: Curaçao as a case example of Small Island Developing States’.
Promotor Joop Halman legt uit: ,,Met 35 procent aan duurzame energiebronnen (energie uit wind en zonnepanelen) loopt Curaçao op dit moment al ver voor op Nederland, waar nog maar 6 procent van de energiebronnen duurzaam is. Met de uitvoering van de voorstellen uit het proefschrift zal de energievoorziening op Curaçao in 2033 volledig kunnen bestaan uit duurzame energiebronnen (zonnepanelen, wind en biogas). Bovendien leidt dit tot een afname van de uitstoot van CO2 met maar liefst 92 procent.”
Het proefschrift heeft een samenvatting in het Nederlands, maar ook in het Papiaments.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.