Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De wijk Souax loopt al 25 jaar gesmeerd dankzij de intensieve inzet van de stichting Fundashon Pro Souax en enkele belangrijke personen in de wijk. Daar is onlangs bij stilgestaan door Juny Sluis die al 25 jaar als vrijwilliger bij de stichting betrokken is.

F06 Souax 2De ‘zone’, zoals Sluis het noemt, bestaande uit Souax maar ook omliggende gebieden, heeft zich kunnen ontwikkelen dankzij enkele belangrijke personen en organisaties. Genoemd worden huisarts Octavio Oliva, spiritueel leider Bernard Sylvien van de Church Ministries, ondernemer en leider in de wijk Lionel Michaela en Romeo Heije, muzikant en medeoprichter van de muziekschool in Souax.

,,Souax heeft zich ontwikkeld van plantage tot een hele grote wijk zonder planologie. De consequenties hiervan zijn overduidelijk. Fundashon Pro Souax is opgericht om de algemene situatie in de wijk te verbeteren. Zo proberen we binnen ons vermogen de faciliteiten te creëren die de buurt nodig heeft, op te komen voor het algemeen belang van de bewoners en om te komen tot een betere kwaliteit van leven”, aldus Sluis. Enkele grote projecten die de stichting voor elkaar heeft gekregen is het medisch centrum Souax, de bouw van het buurthuis, de bouw van een sportveld, een straatnamenproject voor de straten die lange tijd geen naam hadden, een computercentrum, een dansschool, een lezingencyclus met belangrijke onderwerpen voor de wijkbewoners, een speeltuin en een maandelijkse bijeenkomst voor ouderen.

,,En buiten beschouwing zijn gelaten de campagnes om de wijk schoon te houden, om liefde voor de buurt te creëren en de medewerking om autowrakken op te ruimen”, zo vervolgt Sluis. Hij staat ook heel specifiek stil bij alle vrijwilligers die zich inzetten van Souax. ,,Vrijwilligerswerk is het beste werk voor de mensheid en werken voor de mensheid is het beste werk dat iemand in zijn leven kan doen”, zo besluit hij dan ook zijn voordracht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.