Nieuws Curaçao

Sandals Foundation wil Caribische jongeren inspireren door middel van voetbal

WILLEMSTAD – Sandals Foundation is de samenwerking aangegaan met AFC Ajax om Future Goals te lanceren. Het programma neemt visnetten uit de oceaan en gerecycled plastic afval en maakt voetbaldoelen die kinderen kunnen gebruiken.

Met Future Goals willen beide organisaties kansen bieden aan lokale kinderen door middel van sport, met name voetbal.

bol

“Ajax heeft een missie om de toekomst van het voetbal op mondiaal niveau te beïnvloeden, te beginnen bij de jeugd, onze volgende generatie”, zegt Edwin van der Sar, CEO van AFC Ajax.

“Samen met Sandals Resorts en de Sandals Foundation willen we impactvolle voetbalprogramma’s voor kinderen op Curaçao en de rest van het Caribisch gebied mogelijk maken, waarbij we de kansen van morgen realiseren door middel van plezier van vandaag.”

Door samen te werken met Limpi, een lokaal plastic recyclingbedrijf op het eiland, wil Sandals bijna vijftig basisscholen op Curaçao van doelen voorzien. Adidas heeft toegezegd om meer dan 600 ballen te verstrekken die de kinderen kunnen gebruiken.

Het programma omvat ook plannen voor een eilandbreed voetbaltoernooi, waaraan alle deelnemende scholen kunnen deelnemen. Er zijn plannen om dit initiatief ook uit te breiden naar andere Caribische eilanden.

bol

Volgens Kevin Clarke, algemeen directeur van Sandals Royal Curaçao, was het bedrijf in staat om de eerste reeks toekomstige doelen te leveren voorafgaand aan de officiële opening van het resort afgelopen vrijdag.

Deel dit artikel