Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De jeugdhonkbalselectie van Liga Pabou is in de Dominicaanse Republiek Caribisch kampioen geworden. Pabou won in de finale met 3-1 van Cuba en doet in augustus mee aan de Little League Baseball World Series in de Verenigde Staten.

F03 Pabou kampioenDe selectie van Liga Pariba eindigde als vierde in het toernooi waaraan zes teams meededen uit vier landen. Curaçao stuurde twee selecties naar het kampioenschap: Pabou en Pariba. Ook gastland de Dominicaanse Republiek was met twee teams vertegenwoordigd. Daarnaast kwamen Aruba en Cuba met een jeugdselectie naar Punta Cana.

De twee selecties van Curaçao troffen elkaar in de halve finale van het Caribisch kampioenschap. Pabou eindigde in de groepsfase als eerste in groep A en Pariba als tweede in groep B. Ook in de halve finale was Pabou net iets sterker en won met 2-1 van Pariba. Cuba versloeg in de andere halve finale Aruba met 8-2. Dus troffen Curaçao Pabou en het Cubaanse team elkaar in de finale.

Het Caribisch kampioenschap begon woensdag 6 juli met de wedstrijden in de groepsfase en eindigde zaterdag met de finales. Gisteren kwamen de jeugdhonkballers van Curaçao weer terug op het eiland. Op zijn Facebookpagina heeft minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling het kampioensteam gefeliciteerd ‘met de grootse prestatie’. De minister zegt trots te zijn op elke ‘yu’i tera’, kind van het eiland, die in het buitenland zorgt voor positieve aandacht voor Curaçao, de cultuur en de mensen. ,,Ik wens alle jongeren van Liga Pabou in augustus heel veel succes tijdens de series daar in Williamsport.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.