Nieuws Curaçao

Militairen leveren bijstand tijdens passage tropische verstoring

WILLEMSTAD РDe Nederlandse militairen op Cura̤ao gaan militaire bijstand leveren vanwege het zware weer. De autoriteiten hebben Defensie daarom gevraagd.

De bijstand bedraagt zachte militaire bijstand door middel van het leveren van transport en stand-by noodhulp. De bijstand is geldig van donderdag 22 september 19.00 uur tot de volgende avond 23 september 19.00 uur.

bol

Defensie beschikt over voertuigen die kunnen rijden in moeilijk begaanbaar gebied. Tijdens de tropische depressie Bonnie is gebleken dat door hevige regenval verschillende locaties op Curaçao niet bereikbaar waren met normale voertuigen.

Defensie zegt in dit soort situaties ondersteuning te kunnen bieden aan het Korps Politie Curaçao in moeilijk begaanbaar gebied. Daarbij heeft Defensie nog meer zwaar materieel in het geval van acute noodhulp wat van pas kan komen.

Vorig weekend heeft Defensie bijstand geleverd op de Bovenwindse eilanden tijdens storm Fiona. Hierbij ging het om militaire bijstand door middel van het ondersteunen van politietransport.

bol

Deel dit artikel