Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Curaçao stelt code rood voor Nederland bij naar code oranje

door Op 09-08-2021

Nederland geldt vanaf nu voor Curacao niet meer als een code rood land. Door het teruggelopen aantal coronabesmettingen heeft Nederland code oranje gekregen. Dat betekent ‘gewoon high risk’ in plaats van ‘very high risk’. Belangrijkste verschil is dat volledig gevaccineerde inwoners van Curacao voor vertrek uit Nederland alleen een PCR of antigeentest moeten doen. Na aankomst hoef je dan geen antigeentest meer te doen op dag drie. Vakantiegangers of niet gevaccineerde inwoners moeten die antigeentest nog wel doen.

435 mensen hebben zichzelf het afgelopen weekend laten vaccineren. Dat is fors meer dan de afgelopen weken in het weekend. Mensen hebben ook minder kans om te vaccineren: dat kan nu alleen nog op woensdag en zaterdag. Volgens dokter Iralice Jansen komt de toegenomen interesse door de nieuwe besmettingsgolf van de afgelopen weken.


Meningen van de lezer
  1. C Dijkhuizen   Op   10-08-2021 om 04:06

    Waarom moeten inwoners van curaçao na vertrek uit Nederland, 3 dagen geen antigeen test doen en inwoners uit Nederland wel? Lijkt sterk op discriminatie of extra inkomen voor de overheid.

    • Curaçao   Op   10-08-2021 om 11:47

      Wat u zegt, klopt niet. Ik woon op Curaçao en moest net als ieder persoon na drie dagen een antigeen laten afnemen.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *