Nieuws Curaçao

Voormalig bestuurder Palm moet ruim drie miljoen gulden terugbetalen aan Ennia

Foto - NoticiaCla

WILLEMSTAD – Voormalig topfunctionaris van Ennia en zijn bedrijf, Ralph Palm en Palm Management Services moeten ruim drie miljoen gulden terug betalen aan Ennia. Dat heeft de rechter in Willemstad bepaald.

Palm maakte deel uit van de Ansary-groep die een paar jaar geleden werd veroordeeld wegens het onttrekken van geld uit het verzekeringsbedrijf. Volgende week wordt die zaak in hoger beroep behandeld.

bol

Niettemin heeft Ennia besloten om Palm en zijn bedrijf te vervolgen, om te kijken hoeveel geld ze onrechtmatig hebben ontvangen van de verzekeraar. 

In februari 2011 hebben Ennia Holding en Palm Management een managementovereenkomst gesloten, waarbij Palm op 14 februari 2011 statutair directeur van Ennia Holding werd en een jaar later, op 1 januari 2012, van Ennia Investments. 

In de jaren 2011 tot en met 2014 ontving Palm een vast jaarlijks bonus van ruim driehonderdduizend dollar. Ansary, die voorzitter was van de Raad van Commissarissen van Ennia Holding, gaf opdracht tot deze betalingen.

Daarboven op kreeg Palm op eigen verzoek een bonus van Ennia ter waarde van 2,3 miljoen gulden. Ennia kocht en gaf bovendien een auto plus autovergoeding aan Palm, medische kosten en beveiliging.

bol

Beslag

Ennia legde in juni 2019 conservatoir beslag op verschillende bedrijven die verbonden waren met Palm en die deelnamen via aandelen, evenals op zijn activa, waaronder zijn huis.

De verzekeraar tijdens de rechtszaak een bedrag van in totaal 3,8 miljoen gulden.  Dit bedrag omvat alles wat Ennia heeft betaald. Volgens Ennia waren deze bedragen door Palm ontvangen zonder enige juridische basis of rechten hierop.

In de uiteindelijke beslissing werd het verzoek van Palm om het beslag op te heffen afgewezen. Uiteindelijk werd Palm veroordeeld, samen met zijn bedrijf, om een bedrag van ruim 3,3 miljoen gulden terug te betalen, vermeerderd met rente vanaf oktober 2019 tot aan volledige betaling.

bol

Deel dit artikel